Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Doen wat leuk is voor iets dat nodig is

Vrijdagmiddag 16 juni stap ik in de auto om 200 kilometer te gaan rijden voor een bordspelavond.
"Sodekraai," voel ik u denken, "die lijkt wel niet goed bij z'n hoofd!".
Dat dacht mevrouw Verschuur in eerste instantie ook, maar toen ik de context wat preciezer had geduid kreeg ik haar zegen.

 

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik veel kan spelen. Ik heb niet alleen voldoende tijd maar ook de randvoorwaarden zijn gunstig. Zo mankeer ik bijna niks. Bovendien word ik tijdens het spelen niet afgeleid door nare gedachten over zorgen of ziektes in de familie en vriendenkring.
Dat moet u niet onderschatten. Want stel je voor: je zal maar een kind of kleinkind hebben dat kanker heeft.
 

Ik laat hier bewust een stilte vallen zodat u zich hier uw gedachten over kunt vormen met daarbij eventueel een beeld; een ziekenhuisbed, een kaal hoofd, een slangetje in de neus, een knuffel.
U moet er niet aan denken.
Ik ook niet.
 
Er zijn mensen die daar wel aan denken. Heije Wubs bijvoorbeeld (wie kent 'm niet?). Heije organiseert op 16 juni een spelavond, in Leeuwarden, met de bedoeling om daarmee geld op te halen dat gebruikt wordt voor onderzoek van kinderkanker.
Dat vind ik een mooi plan.
Daarom stap ik dus in de auto om dat hele eind te rijden. Niet alleen om bij te dragen maar ook om Heije te laten merken dat het top is wat hij organiseert.
 
Ik hoop dat u dat ook doet en dat we elkaar daar dan zien. Nu dacht ik ook dat u kunt bijdragen door thuis te blijven. Dat kan ook! U heeft dan wel niet een leuke avond maar bespaart uzelf wel een lange reis naar Leeuwarden. Dat is ook een fijne gedachte.
Ik stel voor dat u de bespaarde brandstofkosten van die rit dan overmaakt naar het initiatief van Heije. U heeft vast nog wel wat van uw vakantiegeld over.
Dan hoort u er toch bij, die avond. Toch?
 
 
En stel je voor dat die paar tientjes die u dan overmaakt later net het verschil maken in het leven van een patiëntje.
Stel je dat toch eens voor!
 

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.