Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Het gras is altijd groener bij de buren

Kent u die uitdrukking? Ik moest daar gisteravond aan denken toen ik naar huis terugreed van - alweer - een leuk avondje spelen bij een spellenclub.

tak3Het is nog niet zo lang geleden dat ik met enige afgunst over de grens keek naar de talloze speelmogelijkheden die onze Vlaamse buren hebben. Die zouden - zoals ik het zag - elke avond wel bij een spellenclub kunnen aansluiten. Zó veel clubs! Zó veel spellendagen als daar zijn...
 
Inmiddels piep ik daar anders over. Ik woon in de Randstad en heb - als ik goed rond kijk - helemaal niks te klagen, zo blijkt.
Elke week zijn er hier, binnen een half uur rijden, zeker een stuk of vijf mogelijkheden om te spelen. Clubavonden en spellendagen. Dat is zó veel dat ik weer last krijg van een ander probleem; dilemma's. Het is ook altijd wat.
Zo was ik gisteravond in Zoetermeer, bij MeerSpelers. Die komen eens per week bij elkaar in een zaaltje in een wijkcentrum. Martijn Romijn regelt dat. Het zaaltje is wat aan de kleine kant voor de ruim twintig bezoekers maar dat maakt het wel gezellig. Elk nadeel heb se voordeel.
 
Ik speelde er de grote Takenoko/Chibis met drie andere bezoekers. Het voordeel van die grote versie is dat de bamboe niet telkens omlazert. Tafeltjes in wijkcentra hebben namelijk de eigenschap dat ze altijd wiebelen en nooit dezelfde hoogte hebben. Dat los je dus op met de grote versie. Een nadeel is dan wel weer dat je halverwege het spel een tafel bij moet schuiven omdat je ruimte te kort komt.
 
Ik merk nu dat ik zeur. Dat moet ik niet doen. Er is geen enkele reden voor. Ik had een prima avond in bij een spellenclub waar ik voor het eerst te gast was. Ik werd er bijzonder hartelijk ontvangen, de koffie was best goed en de sfeer ontspannen.
Dus, als ik u wat ongevraagd advies mag geven: Kijk eens wat beter rond in uw eigen omgeving voor u begint te zeuren. Daar is veel meer te doen dan u op het eerste gezicht zou denken. Misschien tref ik u binnenkort wel ergens.

Hier kunt u inspiratie op doen:
https://www.bordspelwereld.nl/clubs-en-verenigingen

Spellenclub, Takenoko, Meerspelers

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.