Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Ho visto un angelo nel marmo e ho scolpito fino a liberarlo.

Kent u die uitdrukking beste liefhebbers van het bordspel? Ik moest hier aan denken toen ik gisteren thuis kwam met een nieuwe playmat terwijl op het nieuws de boodschap kwam dat mijn voormalige overbuurman de nieuwe trainer wordt van Ajax.
Inderdaad, ik sta er ook vaak van te kijken hoe dat werkt, in mijn hoofd. En hoe ik daar dan weer een stukje van maak. Het is een wonder.


marmerWat de Mevrouw Verschuur Arena en de andere, in 020, met elkaar gemeen hebben is dat er een nieuwe mat in komt.
Weet u nog... in 1996, toen er om de twee weken nieuw gras in kwam daar in 020? Got wat hebben we gelachen, toen. Dat was bijna net zo hilarisch als de nieuwe trainerskeuze nu. Waarom niet meteen gekozen voor Dick Advocaat?

Maar ik drijf af.
Ik heb in ieder geval een begin, dat dan weer wel.
 
Er ligt dus een nieuwe mat in de MVA. De oude was van Canadees esdoornhout dat ooit deel had uitgemaakt van een parketvloer van een patriciërswoning in Katwijk aan Zee.
De nieuwe is van Italiaans Carraramarmer en kleurt fantastisch bij de leunrand.
 
Eerder deze week zag ik een vraag van Els De Putter over een mat van neopreen. Dat is deze niet. Deze is van hetzelfde materiaal als waar muismatten van gemaakt zijn. Ik zag het voor het eerst toen ik op bezoek was bij Brigitte Den Hartog die me doorverwees naar André Ouwehand, die uit Katwijk komt, waarmee er weer een cirkel rocnd is.
 
Een spannend moment in dit soort onaangekondigde veranderingen hier in huis is: wat vind mevrouw Verschuur er zelf van.
Dat was deze keer een onverwachte meevaller.
"Oh, je hebt het bovenblad vervangen!"
"Ja, mooi hè?"
"Je had ook wel even kunnen overleggen"
"Had gekund, inderdaad. Maar nu zie je meteen waar we over praten. Dat scheelt een hoop uitleg, qua beeldvorming."
"Hmmmm..."
"Nou?"
"Nou wat?"
"Nou, wat vind je er van?"
"Tja, heel vervelend eigenlijk."
"Vervelend? Hoe zo?"
"Ik vind het supermooi... en dus is het vervelend dat ik je niet verrot kan schelden dat je weer eens iets gedaan hebt zonder overleg. Dat vind ik klote."
"Maar de mat is prachtig?"
"Ja die vind ik schitterend!"
"Ik ook."
"Koffie?"
"Ja, lekker!

Mevrouw Verschuur, Mevrouw Verschuur Arena, Brigitte den Hartog, André Ouwehand, Speelmat, Els de Putter

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.