Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Iedereen doet het maar niemand praat er over

Herman Pieter de Boer (wie kent 'm nog) zei ooit tegen me toen hij in een droge periode tussen twee liefdes zat: "Dick, in je eentje eten is net masturberen..."

hp

Waar ik de vergelijking had verwacht liet hij een veelbetekenende stilte volgen.

Hapé is al weer jaren dood maar ik moet regelmatig aan hem denken wanneer ik stukjes lees van mensen die solo spellen doen.
Dan hoor ik z'n stem: "Dick, in je eentje eten is net masturberen...".

Hoe meer ik daar over nadenk hoe meer het er me van weerhoudt om op de solotoer te gaan.
Stel je voor dat er een hiernamaals is. Dan kom ik daar aan, in de wachtkamer... zit Hapé daar, die me amicaal begroet: "Heee Dick... ouwe rukker!".
En dan die grijns er bij.

Ik hoop dat mevrouw Verschuur er dan nog niet is. Wat zou ze van me moeten denken?
Ik heb haar overigens wel eens horen zeggen: "Iedereen doet het, maar niemand praat er over."
Ik keek daar van op, maar dat terzijde.

Iedereen doet het, maar niemand praat er over. Dat is waar de vergelijking tussen solospelen en masturberen mank gaat. Die solospelers hebben hun eigen facebookgroep waarin ze beeldend over hun solo-avonturen vertellen.
Daar zit iets tegenstrijdigs in, vind ik.
Ik vraag me af of iemand die solo speelt maar dat dus in een praatgroep met anderen wil delen het eigenlijk niet liever ook met anderen zou willen doen.
Net als Herman Pieter.
Dat prikkelt me.
Ik hoop wel dat het nog een poosje duurt voordat ik het hem kan vragen.

Mevrouw Verschuur, Solo Spellen

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.