Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Kent u die uitdrukking? Ik moest hier aan denken, allerbeste liefhebbers en -sters van het bordspel, toen mevrouw Verschuur mij vanochtend feliciteerde met onze 33e trouwdag.
huldeEen cruciale mijlpaal, mense. Nog niet eerder was ik zo lang met iemand getrouwd.
Voor wat mijn deel betreft durf ik dit niet als prestatie boekstaven. Mevrouw Verschuur is namelijk een prettig mens om mee te leven en bovendien heeft ze het talent en de vaardigheden die nodig zijn om met mij te kunnen leven. Twee bijzondere eigenschappen die ik nog niet eerder bij iemand zag. Dus dat treft.
 
"Doen we er nog wat aan, Dik?" vroeg ze opgewekt. Mevrouw Verschuur is namelijk een ochtendmens. Dat dan weer wel.
"Oh ja... als je dan toch wat gaat verzinnen: volgende week ben je jarig. Denk ook even na over wie je wilt uitnodigen en wat je wilt gaan doen."
Ik kreeg een zoen en ze vertrok naar haar werk. Een extra voordeel van getrouwd zijn met een jonge vrouw is dat die langer voor het inkomen moet zorgen, waardoor je er overdag geen last meer van hebt. En in de namiddag komen ze zo vermoeid weer thuis dat je er 's avonds óók geen last van hebt.
Ik ben dus best een gelukkig mens.
Maar dat terzijde
Prettig mens of niet... ze liet me achter met twee problemen:
  1. Doen we er nog wat aan, vanavond?
  2. Wat doen we met mijn verjaardag?
 
Om met het belangrijkste te beginnen: Ik wil mijn verjaardag graag vieren met mijn aller-, allerbeste vrienden. Daarom nodig ik jullie allemaal(!) uit op mijn jaarlijkse spellendag, volgende week woensdag (ik ben de 24e mei jarig).
Ik ontvang jullie graag op BGA, 's morgens vanaf 10 uur. Vraag naar Crush Curve Kid.
Dan nog wat:
Facebook vroeg zojuist of ik een goed doel aan mijn verjaardag wilde linken, waarop u een bijdrage kon storten. Dat leek me niet eens zo'n slecht plan:
Bij deze: Ik heb mij voorgenomen om u opnieuw een jaar op te vrolijken met mijn verhaaltjes. Hier op Facebook en op de website. Om dat voornemen te ondersteunen kunt u een bijdrage storten in een speciaal daarvoor opgericht fonds waardoor ik mij moreel verplicht voel om mijn voornemen ook uit te voeren.
Uw bijdrage zal worden gebruikt voor de verbetering van de website, de aanschaf van promotiemateriaal en merchandise voor Bordspelwereld en als er wat over is misschien nog een spelletje.
Goed doel?
Ik vind van wel!
 
Hier kunt u terecht:
 
Inmiddels ben ik er voor vanavond ook uit!
Ik ga straks naar de Hanos voor een kilo duimdikke asperges, een fles Viño Verde en twee indrukwekkende moten zalm. Die asperges gaan vanavond met een klontje boter in een braadzak en dan 6 minuten in de magnetron. Die zalm gaat in de rookoven. Ik hoop dat er Nicola's liggen bij de Hanos, mijn lievelingsaardappeltje. Vooral met sauce Hollandaise.
Verse dille, dat ook niet vergeten.
Halleluja!

Mevrouw Verschuur, Boardgame Arena

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.