Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Mijn vrouw begrijpt me niet, kent u die uitdrukking?

Ik moest hier aan denken, allerbeste liefhebbers en -sters van het bordspel, toen mevrouw Verschuur op een kwade dag onverwacht thuis kwam en mij betrapte terwijl ik met een andere vrouw bezig was.

peter2"Het is niet wat je denkt dat het is!" verdedigde ik mezelf nog maar ik zag aan haar blik en houding dat ik beter mijn mond kon houden.

Ooit, nog veel langer geleden, was ik het die onverwacht thuis kwam bij een andere - toen nog - mevrouw Verschuur. Op de rugleuning van een stoel in de kamer hing een colbert en stropdas. Boven in de slaapkamer klonk geroezemoes. Op die gedenkwaardige maandagmiddag begon het einde van het begin.
Ik begreep dus goed hoe mevrouw Verschuur zich moest voelen.

Later die middag zaten we tegenover elkaar aan tafel.
"Dik," zei ze, terwijl ze meewarig haar hoofd schudde, "Dik... waarom?"
Ik zuchte ook... en zocht koortsachtig naar woorden en de juiste toon.
Wat ik niet wilde was mijn eigen glazen ingooien. Ik rook een kans om voordeel uit een netelige situatie te halen. We zaten immers aan tafel en er was een begin van een gesprek. Ze had niet de deur hard achter zich dichtgeslagen op weg naar haar moeder.

Ik zuchte nog een keer en probeerde schuldbewust te kijken.

"Tja... hoe lang kennen we elkaar nu? Tweeëndertig jaar. Het nieuwe is er wel een beetje af, toch?"
"Hoe bedoel je... ben je op me uitgekeken?"
"Dat bedoel ik niet, meisje!
"Dik, Ik denk dat we moeten praten..."
"We praten toch... wat bedoel je nou, verdorie?"
"Ik denk dat we professionele hulp nodig hebben... dit kunnen we niet alleen oplossen."

En zo kon het gebeuren dat we onszelf na een aantal gesprekken aanmeldden bij een club waar we het allebei met anderen konden doen.
Daar ontdekte mevrouw Verschuur kanten van haarzelf die ze voorheen nog nooit vermoed had. Zo deed zij het liever met vier of zes dan met twee.
Voor mij was die club ook een openbaring want sindsdien doe ik het ook met mannen.

Inmiddels zijn we twee jaar verder. We hebben de club niet meer persé nodig maar we komen er nog altijd graag. Onze ervaring daar heeft ons veel dichter bij elkaar gebracht. Het heeft onze voorkeuren veranderd en bevestigd en het heeft inzicht en begrip gegeven in dat wat de ander leuk vindt. Daar houden we nu ook rekening mee. En... we leren er nieuwe dingen!

Met die kennis, nu, kan ik het iedereen aanbevelen: Wordt lid van een club! Het is een verrijking. Ga er samen heen! Durf de stap uit je box te nemen. Ga buiten je comfortzône en fleur je wereld op.
Die clubs zijn er ook voor jou!

Hier kun je ze vinden

Mevrouw Verschuur, bordspelclubs

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.