Den Haag
Ma - Zo: 10:00 - 21:00

Nieuwe Monopoly of Uno kopen?

Afgelopen weekend ben ik naar de bioscoop geweest. Dat heeft niets met bordspellen te maken zult u zeggen, maar laat me even uitpraten en lees verder. In de bioscoop liep ik namelijk tegen een immens grote roze wand op.

IMG 0944

Nu bleek de film Barbie ook in diezelfde bioscoop te draaien. En waarschijnlijk in de zaal net voordat ik daar zou gaan plaatsnemen, want er kwam een hele horde blije mensen de trap af naar beneden.

Roze muur
Eenmaal uitgekeken en weer thuis was ik nog niet helemaal bekomen van die fel verlichte grote roze muur in de loge van de bioscoop waar ik bij het verlaten van de bioscoop weer door verblind werd, of er verscheen een reclame op mijn telefoon. Toeval bestaat niet, algoritme en meeluisterende Google en Siri wel, noem mij maar een wappie maar dit was wel heel frappant.
Wat zag ik namelijk langskomen? Een reclame over Barbie Monopoly en Barbie Uno.

IMG 0943

Reeds in 2020 heb ik eens een blog geschreven over merchandise en bordspellen en het uitmelken van het geheel. Uiteraard moeten er van de beste films bordspellen gemaakt worden, Marvel en Disney hebben hier de dikste vinger in de pap vermoed ik.

Iedereen kent Disney Codenames, de Unmatched serie van Marvel. Neem nou Game of Thrones, was uitstekend voor een Monopoly, iets beter zelfs voor een Risk, maar zelfs Catan ging ermee in zee.

Ik moet bekennen dat ik zelf ook al eens ten prooi ben gevallen aan deze merchandise. Ik heb nog een Carcassonne Star Wars in folie te koop staan, iemand interesse voor een goede prijs? En een Level 8 van Mario Kart in de kast liggen en ja, ook een Willy Wonka spel, een quilty pleasure. En Barbie is voor veel andere mensen waarschijnlijk een guilty pleasure, dus het verkoopt nog ook, geef de makers van die spellen eens geen ongelijk.

IMG 0950PS: Naar welke film ik ben geweest? Ook een uitgemolken serie. Mission Impossible. In 1966 een TV serie geweest, in 1996 kwam de eerste film met Tom Cruise, nu in 2023 de 7e film Dead Reckoning part one en dat zegt al genoeg, in juni 2024 verwachten we part Two, oftewel film nummer 8 in deze serie. Hoezo uitmelken van een bestaand concept?

Maar Barbie? Niet veel later zag ik ook reclame van Heinz langskomen die ik wel een goede grap vond (hoop ik dan toch). 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Andere websites

De redactie van Bordspelwereld besteedt ook tijd en aandacht aan:

BordspelAvond
De Slag om Carcassonne
3D-Prints voor Bordspellen
Bring & Buy

Over deze website

Bordspelwereld geeft informatie over het verzamelen en spelen van bordspellen. De blogs worden ook geplaatst op de Facebookpagina Bordspelwereld. Je vind hier ook blogs die eerder zijn geplaatst in andere groepen.

Clicky
Koekie er bij?
Wij presenteren cookies op onze website. Sommige zijn essentieel voor u en het correct functioneren van deze site, andere cookies helpen ons om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kunt zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op: dat als u onze cookies niet blieft mogelijk niet alle functies van de site voor u beschikbaar zijn.